måndag 30 januari 2012

Itrim!

Nu ikväll har jag varit på Itrim för första gången i år.
Status nu är sedan starten, med berg- och dalbana upp och ner under vägen, totalt -20,7 kg och det är ta mig tusan inte illa pinkat! (Att jag varit nere i -29,7 kg kommer jag att ignorera!) Nu är det bara att kämpa på för att nå mitt mål! Och det ska jag banne mig göra också!
Får ju inte träna nu på ett tag pga operationen men ska dra med mig sambon till friskis för att gå lite på bandet, ute är det ju glashalt! Sen kommer jag naturligtvis att fokusera på maten framöver och inte äta pasta, ris, potatis osv. Det gick ju bra förra gången så håll tummarna för mig att det går även denna!


torsdag 26 januari 2012

just det - är ju hemma!

Har ju glömt att uppdatera om läget sen jag gjorde operationen!
Jag kom hem vid lunchtid förra torsdagen och mådde bättre än jag trodde. Veckan har gått bra men det gjorde rejält ont i början. Det ömmar lite i magen fortfarande och såren är inte helt läkta. Jag är sjukskriven veckan ut men på måndag väntar jobbet igen! Längtar lite faktiskt :)
Har haft min goa mamma här under veckan också - supermysigt! Jag vinkade av henne vid tåget idag men vi ses snart igen <3

Har fått lite pyssel gjort i veckan iaf, åtminstone i slutet. Här kommer ett smakprov på det!







/Therese


tisdag 24 januari 2012

COPIC!!

Ta chansen att vinna denna väska! hade inte varit fel va?


Tävlingen hittar du HÄR <--------

Lycka till! Men inte för mycket ;P

tisdag 17 januari 2012

Imorgon

Ja ni..imorn är det operation som gäller... Om jag är nervös? ja, det kan man säga men det kommer gå bra. Är mest nervös för att jag måste släppa kontrollen lite och inte vet vad som kommer hända riktigt... Vill inte veta hur själva operationen kommer ske mer än att de ska göra titthål, den informationen räcker men allt annat runt om vill jag ha klara besked om..men det är ju tyvärr svårt att få.  Det positiva är att jag ju inte kommer att ha ont mer efter det här och kan äta mat som vanligt igen.
På lördag kommer älskade mamma på besök också. Det ska bli mysigt! <3

torsdag 5 januari 2012

Inflammation - nej tack!

Ja ni.... min början på 2012 blev ju inte riktigt som jag hade tänkt... hade planerat att skriva klart min uppsats och sen bara njuta de sista dagarna av ledigheten och bara göra sånt jag älskar.
Istället blev det en tur till akuten på östra för grymma magsmärtor på måndagen.
Efter några timmar där i väntan på provsvar och sånt kommer läkaren in med det inte så roliga beskedet. Jag har inflammation i bukspottskörteln och ska läggas in under natten för vidare provtagning och ultraljud dagen efter, för att se om någon gallsten fortfarande sitter kvar och därmed orsakar smärtan...
Gallstenarna som har fastnat och sen lossnat igen har orsakat inflammationen.. Dagen efter får jag beskedet att jag måste opereras för att ta bort gallblåsan så att inflammation inte blir värre... För att göra en redan nu ganska lång historia kort så blev operationen inte gjord när de hade tänkt pga mer akuta fall och jag fick välja på att stanna kvar en natt till och kanske opereras dagen efter (idag) eller att boka in en tid den 18:e.
Eftersom de inte kunde garantera operation idag och eftersom jag mådde och mår ganska bra så valde jag den 18:e. Jag läggs in klockan 8.00 på morgonen, opereras på förmiddagen och om allt går som det ska får jag åka hem redan dagen efter. Håll tummarna!
Nu sitter jag iaf hemma hos min älskling igen och gissa om det var skönt! Det var inte kul när han var tvungen att åka hem därifrån på måndagskvällen eller när han var tvungen att gå för att besökstiden var slut i tisdags... man vill inte vara ifrån varandra några längre stunder annars och verkligen inte under de omständigheterna! Att jag är rädd för typ allt som har med sprutor, nålar, narkos, provtagning och operation att göra gör ju inte saken lättare.....
De här dagarna som är kvar till operationen ska jag iaf försöka få uppsatsen klar (ska in på måndag egentligen) och sen ta det lugnt. Jag måste undvika fet mat också bland annat..för jag vill fasen inte få så ont i magen igen...